F.A.Q

Hoe lang duurt het reinigen van Één ovenwagen?

Het reinigen van een ovenwagen kan tussen de 2 en 10 uur duren bij het eerste gebruik, afhankelijk van hoe vuil het is. Dit komt doordat het vuil dat zich in de ovenwagen heeft opgebouwd, hardnekkiger kan zijn en meer tijd en moeite kan kosten om het te verwijderen. Bij regelmatig reinigen, wordt het verminderd tot minder dan 2 uur, omdat er minder vuil is om te verwijderen.

Hoeveel kost het om de Bakkerstank 2200 op temperatuur te brengen en te houden?

Om de Hospamed Bakkerstank  2200 op te warmen van 18°C naar 55°C heeft u een verwarmingselement nodig met een vermogen van 4,5 kWh. Met een elektriciteitsprijs van 0,63 eurocent per kilowattuur zou het ongeveer €28,35 kosten om de tank op te warmen. Dit bedrag kan variëren, afhankelijk van de prijs per kilowattuur elektriciteit in uw regio en de efficiëntie van de isolatie en deksel van de tank.


Eenmaal op temperatuur zal de tank warmte verliezen. Het warmteverlies hangt af van de omgevingstemperatuur en de isolatiewaarde van de tank. Als we aannemen dat het warmteverlies 0,1 kWh per uur is bij een omgevingstemperatuur van 18 graden, betekent dit dat het ongeveer 2,4 kWh per dag kost om de tank op temperatuur te houden. Met een elektriciteitsprijs van 0,63 eurocent per kilowattuur zou dit ongeveer €1,51 per dag kosten.


We willen u erop wijzen dat deze kostenberekening slechts een schatting is op basis van de informatie die we hebben verstrekt. Andere factoren, zoals de werkelijke efficiëntie van de isolatie en deksel van de tank en eventuele fluctuaties in de prijs van elektriciteit, kunnen de kosten beïnvloeden.


Als u nog vragen heeft over de kosten van de Hospamed Bakkerstank, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Is het reinigingsmiddel een gevaarlijke stof?

Het reinigingsmiddel dat wij gebruiken heeft een chemisch gehalte van < 4%. Dat wil zeggen dat het reinigingsmiddel veilig is omdat het niet wordt geclassificeerd als een gevaarlijke stof vanwege het lage chemische gehalte.

Wat kost een onderhoudsbeurt?

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt kost 1750,-. Dit omvat het neutraliseren en leegpompen van de bakkerstank en het opnieuw voorzien van reinigingsmiddel om ervoor te zorgen dat het reinigingsproces weer moeiteloos verloopt.

Kan ik alles reinigen in de bakkerstank?

Ja, behalve aluminium en verzinkte materialen.